"De wereld achter ons eten"

Donateur/ Sponsoring

Donateur worden

Voor € 15,- kunt U donateur worden van stichting "landbouwmuseum "De Laarman" te Luttenberg

 

Museum De Laarman is een regionaal museum waar de regionale agrarische cultuur kan worden gezien en ervaren. Naast de presentatie van de collectie ontwikkelt het museum tal van andere activiteiten.  Zo is er een jaarprogramma met maar liefst 15 activiteiten variërend van de Sallande bloemschikdagen tot  een thema avond "gezond voedsel, ons voedsel over 50 jaar". Voor de jeugdigen zijn er tal van arrangementen.  Scholieren uit de regio worden ook actief benaderd om in schoolverband het museum te komen bezoeken en daar via allerlei activiteiten kennis te maken met de regionale agrarische cultuur. Middels deze didactische functie leren kinderen spelenderwijs hoe het er vroeger aan toe ging op de boerderij.

Voor jong en oud heeft het museum het nodige te bieden en heeft het een prominente plaats in de regionale samenleving.

 

AMBITIE

Museum De Laarman heeft de ambitie om zich te ontwikkelen tot een museum dat de bezoeker wil laten beleven hoe het dagelijks voedsel voor mens en dier nu op ons bord komt. De huidige collectie met een mengvoederinstallatie en velerlei oude landbouwmachines geeft een beeld van hoe het voedsel vroeger hier in de regio werd geproduceerd maar het museum wil graag laten zien en laten beleven hoe ons voedsel tegenwoordig wordt geproduceerd. Daar is een plan voor opgesteld waarin ook een verbouwing en een aanpassing van de collectie is opgenomen.

Als donateur van het museum betaalt u jaarlijks een minimale bijdrage van Euro 15 en u krijgt dan gratis toegang tot het museum en activiteiten. 

Aanmelden donateur