"De wereld achter ons eten"

Arrangementen

Wichelroede lopen

Aantal personen: 8
Duur: 1,5 uur
Prijs: € 40,- minimum van 8 personen; voor ieder persoon méér € 5,-

Reserveringsinformatie aanvragen

“Er is hier veel heilzame straling en zeker voor mensen die zich daarvoor open stellen, kan daar een geneeskrachtige werking van uitgaan”, zo weet Henk Holtmaat, mede-oprichter, bestuurslid én vrijwilliger van De Laarman.
Wichelroede lopen

Vanuit dit museum worden regelmatig wandelingen begeleid door dit natuurgebied. Uiteraard wordt daarbij het Leyveldje aangedaan en kunnen de bezoekers zelf beleven welke krachten er vrijkomen bij die ene bijzondere eikenboom….”

 Holtmaat: “We krijgen met regelmatig verzoeken van groepen die niet alleen het museum willen bezoeken, maar daar graag nog wat leuks bij aan plakken om zo een volledig dag- of middagprogramma te hebben. Bij slecht weer     kunnen de mensen dan terecht in de kaarsenmakerij, waar op een echt ambachtelijke manier kaarsen worden gemaakt die men uiteraard dan ook mee naar  huis kan nemen. Doet het ook altijd goed voor kinderfeestjes. Maar bij mooi weer willen veel bezoekers vaak liever wat buiten doen.  De Laarman grenst aan het natuurgebied De Luttenberg, dus is dat prima te combineren”.

Wie dan denkt dat dit beperkt blijft tot een standaard rondje lopen vergist zich. De wandeling vanuit De Laarman heeft een bijzondere ‘uitstraling’. Midden in het natuurgebied bevinden zich namelijk meerdere leylijnen die zich bovendien kruisen op een grasveld: het leyveld. “Leylijnen zijn kaarsrechte energiebanen die niet zichtbaar, maar wel voelbaar zijn. Die lopen dwars door het landschap heen en op een heel beperkt aantal locaties kruisen deze elkaar.

En dat is hier ook het geval.  Op deze plek groeien ook geen bomen, sinds jaar en dag is hier al een grasveld. Dat komt waarschijnlijk door deze straling. Zeker bij volle maan kun je de kracht van energiebanen goed voelen”, aldus Holtmaat, die overigens zelf volmondig erkent dat je wel moet openstaan voor deze energie, alvorens je deze kunt ervaren. “Zelf ben ik vrij nuchter en rationeel, maar ik merk dat veel mensen die energiebanen wel degelijk voelen”. Deelnemers aan de wandeling (georganiseerd vanuit De Laarman) kunnen de kracht van energiebanen zelf meten met behulp van een koperen wichelroede.

Een tweede bewijs van de sterke straling door de leylijnen is de opmerkelijk gebogen eikenboom, langs de wandelroute. “De straling is hier zo sterk dat de takken niet naar boven groeien, maar omlaag. Een aantal jaren geleden wist niemand hoe dat kwam tot iemand die zeer gevoelig was voor deze energie merkte dat deze ook op dit plaats hier sterk is. Als je met de rug tegen de boom aanstaat, dan is dat goed voelbaar. Het verhaal gaat dat deze boom bijdraagt aan de vruchtbaarheid. En of je het wilt geloven of niet: niet zo lang geleden vertelde ik dit verhaal aan een groep mensen en daar was ook een vrouw bij uit Broekland. Er werd toen, zoals zo vaak, lacherig gedaan over dit verhaal, maar een paar maanden later sprak ik iemand van die groep en vertelde spontaan… inderdaad: die vrouw bleek korte tijd later zwanger te zijn. Zal dat nu toeval zijn. Zeg het maar!”. Holtmaat kan een glimlach niet onderdrukken, en nodigt iedereen uit om zelf de straling te ervaren. “Probeer het uit. Ga zelf tegen deze boom staan en laat het toe. Meer kan ik er niet over zeggen”.

 

Wie nieuwsgierig is geworden en het leyveld op de Luttenberg onder begeleiding wil bezoeken kan contact opnemen met De Laarman via het contactformulier of bellen naar 0572-301288 of 06-13 47 06 83

 Bron:  Salland Magazine.nl 

Reserveringsinformatie aanvragen